عربستان سعودی که امیدوار است با برگزاری مسابقات بزرگ، اختصاص مکانهای ویژه و حمایت دولت، خود را بهعنوان قطب جهانی ورزشهای الکترونیک تثبیت کند، دوره دیگری از این رقابتها را برگزار میکند.
به گزارش العربیه، «جام جهانی ورزشهای الکترونیک» (Esports World Cup) در ریاض جمعیت زیادی از مردم و طرفداران مشتاق را به خود جذب میکند. جایزه این رویداد که تا ۲۴ اوت ادامه دارد، ۷۰ میلیون دلار اعلام شده است.
مایک مککیب، مدیر ارشد بنیاد جام جهانی ورزشهای الکترونیک، درباره اهمیت این بازیها در عربستان سعودی گفت: «این رقابتها در راستای اهداف چشمانداز ۲۰۳۰ برگزار میشود و قرار است ریاض را به یکی از پایتختهای مهم برگزاری مسابقات ورزشهای الکترونیک تبدیل کند.»
او از انگیزه بالا و حمایت دولت از این رقابتها خبر داد و گفت که نوجوانان و جوانان عربستان سعودی با اشتیاق بسیاری به این مسابقات میآیند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
دومین دوره سالانه جام جهانی ورزشهای الکترونیک در ریاض برگزار میشود و بیش از دو هزار شرکتکننده را از ۸۴ کشور به قلب عربستان سعودی میآورد.
ورزش، بازیهای الکترونیک و سرگرمی بخشی از طرح تحولآفرین «چشمانداز ۲۰۳۰» به شمار میروند که عربستان سعودی طی آن، صدها میلیارد دلار برای تنوع بخشیدن به اقتصاد این پادشاهی و کاهش وابستگی به نفت هزینه خواهد کرد.
در سال ۲۰۲۱، صندوق سرمایهگذاری عمومی عربستان سعودی (PIF) در بخشی از ابتکار «چشمانداز ۲۰۳۰» به قصد ایجاد تنوع فرهنگی و اقتصادی، گروه ساوی گیمز (Savvy Games) را تاسیس کرد و از طریق این شرکت تابعه خود، مقدار قابلتوجهی از سهام شرکتهای برجسته طراحی بازی را خرید و برخی دیگر را به طور کامل تصاحب کرد. خرید شرکت بزرگ بازیهای موبایلی «اسکوپلی» (Scopely) به مبلغ ۴.۹ میلیارد دلار از مهمترین آنها است.
گروه ساوی گیمز عربستان سعودی اعلام کرد که سال ۲۰۲۲، در طرحهایی با هدف تبدیل عربستان سعودی به قطب جهانی بازی الکترونیک، ۳۷.۸ میلیارد دلار سرمایهگذاری شده است.
پادشاهی سعودی قصد دارد ۲۵۰ شرکت بازیسازی محلی راهاندازی کند که ۳۹ هزار شغل ایجاد خواهد کرد.
عربستان سعودی برای برگزاری اولین دوره بازیهای المپیک ورزشهای الکترونیکی در سال ۲۰۲۷ هم با کمیته بینالمللی المپیک همکاری خواهد کرد. محرک عربستان سعودی برای تبدیل شدن به قطب ورزشهای الکترونیکی تنها اقتصادی نیست، چرا که پیشبینی سودآوری آینده آن دشوار است. بنابراین برای درک اهداف ریاض باید چیزی فراتر از سودآوری مالی را بررسی کرد. با آنکه ورزشهای سنتی همواره سودآوری مطلوبی داشتهاند، ریاض با تسلط بر دنیای ورزشهای الکترونیکی، از موانع عبور میکند و به یک منبع قدرت نرم اما بسیار ارزشمند، یعنی مخاطبان جوان و روبهرشد در جهان دسترسی مییابد.
در حالی که گزارشها حاکی از آن است که جوایز سایر رقابتهای ورزشهای الکترونیکی به دلایل مشکلات مالی کاهش یافتهاند، جایزه جامجهانی ورزشهای الکترونیکی در عربستان سعودی سال گذشته نیز بیش از ۶۰ میلیون دلار در نظر گرفته شده بود. این جایزه به دستهبندیهای مختلف مانند جوایز بازیکنان (۵۰ هزار دلار برای بازیکن برتر در هر مسابقه انفرادی) و جوایز برای عملکرد کلی (بیش از ۳۳ میلیون دلار برای مسابقات تیمی) تقسیم شد.
شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، اکتبر ۲۰۲۳ در کنفرانس ورزش جهانی جدید درباره این سرمایهگذاری گفت: «جام جهانی ورزش الکترونیک گام بدیهی بعدی عربستان سعودی در مسیر برای تبدیل شدن به قطب برتر جهان در بازیها و ورزشهای الکترونیک است و تجربهای بینظیر در ورزشهای الکترونیکی عرضه خواهد کرد که مرزهای این صنعت را جابهجا میکند.»